Skip to main content

Gecu in de maatschappij

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is in de tijd waarin we leven niet meer weg te denken. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en aardbol vinden wij noodzaak. Een goede en gezonde toekomst voor onze kinderen en alle mensen in de verdere toekomst.

Midden in de samenleving staan

Mensen en kinderen de kans geven zich, naast alle drukte, te ontspannen. We ondersteunen daarom diverse verenigingen om hun activiteiten te kunnen ontplooien. Zo ondersteunen we financieel en materieel o.a. voetbal, zwemmen, watersport, fruitcorso, schoolprojecten, muziekspektakel, cultuur, theater, bejaardenhulp. Goede doelen kunnen altijd een beroep op ons doen. Eén keer per jaar stellen we onze wasboxen beschikbaar aan een organisatie welke een doel nastreeft om een wasdag te organiseren waarbij de opbrengst in het geheel naar het goede doel gaat. Alpe d'HuZes heeft dit inmiddels twee keer gedaan. We zullen bij steeds de vraag stellen, wat draagt het bij aan de samenleving en wat brengt het doel.

De mens

Een gezonde en stabiele toekomst voor ons personeel is van groot belang. Binnen ons bedrijf is er altijd ruimte voor stage op nivo VMBO. Ons doel is jaarlijks een scholier een stage plek aan te bieden. Als erkent leerbedrijf maken wij gebruik van monteurs in het opleiding traject zodat zij het vak kunnen leren. Er wordt aandacht geschonken aan ontwikkeling van medewerkers, flexibele werktijden zijn bespreekbaar en uiteraard werken we onder gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Ook maken we keuzes op het gebied van inkoop waarbij we ons steeds afvragen of we de juiste leverancier hebben en op welke manier zij werken.

Onze aardbol

We zijn met steeds meer mensen op deze aardbol en vragen steeds meer van onze mooie planeet. We zullen hier zuinig op moeten zijn zodat ook de toekomstige bewoners met plezier en gezondheid kunnen leven. Alle kleine beetjes helpen, we scheiden zoveel als mogelijk afval, wat op een verantwoorde manier afgevoerd wordt. Boodschappen in de stad doen we zoveel mogelijk op de fiets. Bij toekomstige investeringen zoeken we naar energie besparende oplossingen. Zo hebben we recent de verlichting van ons tankstation vervangen door LED, welke in de nachtelijke uren verder dimt. Onze wasinstallatie is vervangen met nieuwe hogedrukpompen welke door verschillende technieken energiezuinig en waterbesparend zijn.

Altijd zullen we zoeken naar een verantwoorde afweging wat brengt het ons, wat brengt het de maatschappij en wat brengt het de mens.